Nationale Opera & Ballet

Door de lancering van de nieuwe website steeg het aantal online gekochte tickets en de mobiele conversie enorm. Benieuwd hoeveel stijging het precies was? Hieronder vind je de resultaten en lees je hoe Nationale Opera en Ballet, dit met behulp van Conclusion Experience voor elkaar heeft gekregen en wat er voor nodig was om dit te realiseren.
Performance & Growth Nationale Opera en Ballet | 4NG

Een moderne website voor een klassiek theaterproductiehuis

Nationale Opera & Ballet is het grootste theaterproductiehuis van Nederland. Ruim 600 medewerkers werken er dagelijks op topniveau aan voorstellingen van opera en ballet. De website daarentegen, was toe aan vernieuwing. En daar werd Conclusion Experience voor ingeschakeld. We vernieuwden de huisstijl, maakten de website gebruiksvriendelijker en zorgden voor een fijner beheersysteem.

Beter overzicht en een frisse huisstijl

Het project werd onderverdeeld in subprojecten, waarvoor Nationale Opera & Ballet 9 gespecialiseerde partijen selecteerde. Netvlies (part of Conclusion Experience) kreeg de opdracht om de website in Drupal te realiseren. We pakten de navigatiestructuur aan, die door de groei van de site onoverzichtelijk was geworden. Ook de huisstijl en de algehele prestatie werden opgefrist en verbeterd. Daarnaast integreerden we de website en webshop (ticketsysteem) met elkaar, en hebben we het CMS beter werkbaar gemaakt voor een makkelijk beheer. Met de vernieuwingen is:

 • de navigatiestructuur up-to-date en overzichtelijker.
 • de website veel gebruiksvriendelijker.
 • de huisstijl aantrekkelijker en past het beter bij Nationale Opera & Ballet.
 • de omgeving waarin je terechtkomt na je aankoop mooier en duidelijker.
 • het beheer van de website veel minder tijdsintensief.
Performance & Growth Nationale Opera en Ballet | 4NG

Een fijne website voor medewerkers én gebruikers

Sinds de lancering van de website (inclusief het nieuwe ticketingsysteem) steeg het aantal online gekochte tickets met maar liefst 23%. Ook de conversie op mobiele apparaten is 11,5% hoger dan voorheen. Daarnaast steeg het aantal nieuwe nieuwsbriefinschrijvingen
per maand met 250%.

Ook achter de schermen ziet het er beter uit. De medewerkers van Nationale Opera & Ballet vinden het beheer van de nieuwe website stukken eenvoudiger. Het scheelt ze tientallen uren per maand.

We zijn erg blij met het partnership met Netvlies (part of Conclusion Experience). Het niveau van projectmanagement en development hebben we als zeer hoog ervaren en het contact is prettig. Verder denkt Netvlies goed mee, is flexibel en oplossingsgericht. Een schot in de roos!

componentMatrix

System.ArgumentNullException: Value cannot be null. (Parameter 'source')
  at System.Linq.ThrowHelper.ThrowArgumentNullException(ExceptionArgument argument)
  at System.Linq.Enumerable.Any[TSource](IEnumerable`1 source)
  at FourNG.Corporate.Core.Grid.Controls.MatrixGridControl.<>c__DisplayClass12_0.b__1() in D:\a\1\s\Src\4NG.Corporate.Core\Grid\Controls\MatrixGridControl.cs:line 143
  at Umbraco.Cms.Core.Cache.SafeLazy.<>c__DisplayClass1_0.b__0()
--- End of stack trace from previous location ---
  at Umbraco.Cms.Core.Cache.ObjectCacheAppCache.Get(String key, Func`1 factory, Nullable`1 timeout, Boolean isSliding, String[] dependentFiles)
  at Umbraco.Cms.Core.Cache.DeepCloneAppCache.Get(String key, Func`1 factory, Nullable`1 timeout, Boolean isSliding, String[] dependentFiles)
  at FourNG.Corporate.Core.Grid.Controls.MatrixGridControl.GetViewModel(MatrixGridModel matrixModel, String styleTemplate, String title, String body) in D:\a\1\s\Src\4NG.Corporate.Core\Grid\Controls\MatrixGridControl.cs:line 109
  at FourNG.Corporate.Core.Grid.Controls.MatrixGridControl.Render(BlockListGridControl gridControl, Boolean preview) in D:\a\1\s\Src\4NG.Corporate.Core\Grid\Controls\MatrixGridControl.cs:line 64
  at Arlanet.Umbraco.Grid.Base.BlockListGridExtensions.RenderGridControl(IHtmlHelper htmlHelper, BlockListGridControl gridControl, Boolean preview) in G:\Projects\Arlanet\Arlanet.Umbraco-v2\Src\Arlanet.Umbraco.Grid\Base\BlockListGridExtensions.cs:line 86
Ook aan de slag met een nieuwe website?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De (digitale) deur staat voor je open.

Ja, let's grow digital!