Conclusion Experience en Netvlies

Conclusion Experience neemt pioniers op gebied van digitale ontwikkeling Netvlies over.
4NG | Netvlies

Amsterdam, 18 mei 2021

'Jongste bedrijf van Nederland' is grootste toevoeging aan bedrijvengroep Conclusion Experience tot nu toe'

Digitaal bureau Conclusion Experience neemt Netvlies over. Netvlies is één van de meest toonaangevende en innovatieve bedrijven in Nederland op het gebied van end-to-end digitale oplossingen. Naast hun technologische kennis op het gebied van Drupal, WordPress, Symfony en Sylius voegt Conclusion Experience met Netvlies ook veel strategische kennis en marketing-ervaring toe aan het aanbod.

'Grootste overname tot nu toe'

De overname van Netvlies betekent voor Conclusion Experience hun grootste overname die het gedaan heeft. De bedrijvengroep, die met een buy-and-build-strategie ambitieuze groeiplannen verwezenlijkt in Nederland, groeit met de toevoeging van de 50 personeelsleden van Netvlies tot 200 werknemers. Conclusion Experience voegt met de overname niet alleen veel technologische en strategische kennis toe aan hun groep bedrijven. Omdat het digitale bureau zich wil richten op de ‘local heroes’ en die van begin tot eind wil begeleiden op digitaal gebied, is ook de geografische ligging van Netvlies mooi meegenomen. Met de overname van het bedrijf in Breda is Conclusion Experience in bijna heel het land vertegenwoordigd.

'We kunnen alles'

Het belangrijkste voor ons is dat we met Netvlies direct een hele goede klik hadden op managementniveau“, zegt Ton Renes, CEO van Conclusion Experience. “Dat is voor ons erg belangrijk omdat we niet zomaar bedrijven overnemen om er vervolgens onze werkwijze in door te drukken. We willen juist samen doorondernemen met het management van Netvlies. Zij participeren ook in Conclusion Experience. Daarin is Netvlies’ ruime ervaring, uitgebreide kennis en bijzondere bedrijfscultuur waar innovatie hoog in het vaandel staat, essentieel. Met de andere bedrijven onder onze vleugels kunnen we nu alles, van backend tot marketingcampagne.

Groeien naar 500 man

Voor Renes is de overname van Netvlies ook een teken dat de buy-and-build strategie succesvol is voor Conclusion Experience. Het bedrijf wil de komende jaren groeien naar 500 medewerkers. Eind 2020 zette Conclusion Experience nog een stap met de overname van Arlanet, in de Benelux een top drie speler op gebied van Episerver en Umbraco.

Jongste bedrijf van Nederland

Netvlies is op meerdere vlakken een toonaangevend bedrijf in de wereld van digitale bureaus. Zo stond het in 1997, tijdens zijn oprichting, bekend als het jongste bedrijf van Nederland. De drie oprichters zaten nog op de middelbare school toen ze het bedrijf oprichtten en aan de slag gingen als websitebouwers. Nadat ze zich op jonge leeftijd hadden gevestigd als technisch pioniers, gingen ze ook op strategisch niveau oplossingen bieden voor bedrijven die online wilden gaan. Sinds enkele jaren verzorgt Netvlies daarnaast ook SEO, SEA en contentmarketing, wat het een one-stop-shop voor online oplossingen maakt. “Conclusion Experience wil het beste full-service digitale bureau zijn. Dat willen wij ook. “, zegt directeur Jochem Vlemmix, die in zijn tienerjaren mede-oprichter was van Netvlies.“

We zijn een middelgroot bureau in de wereld van online oplossingen en zouden het met onze huidige, autonome groei prima redden. Willen we echter meedoen met de top 5 bureau’s dan moeten we de groei versnellen. “Samen met 4NG kunnen wij verder een voorsprong nemen en hebben we toegang tot bredere ondersteuning op gebieden als recruitment, finance, ISO en aanbestedingen. Tevens kunnen we gebruik maken van hun detacheringstak om grote opdrachten op te vangen. Door de landelijke naamsbekendheid komen we nu ook breder op de radar.

Uitdaging, geen exit

Ook voor Vlemmix is de klik een bepalende factor om met Conclusion Experience in zee te gaan. “*Het totaalplaatje was belangrijk voor ons. We zochten een uitdaging, geen exit. Netvlies blijft dan ook bestaan als zelfstandig label waarin we zelf blijven ondernemen en waarmee we participeren in Conclusion Experience. Door ons aan te sluiten bij de groep van Conclusion Experience kunnen we onze ambities samen waarmaken."*

Scrum-pioniers en volledig zelfsturend

Niet alleen als digitaal bureau is Netvlies toonaangevend, het is ook een trendsetter in de manier van ondernemen. In 2010 begon het als één van de eerste bedrijven in Nederland te werken via de Scrum-methode, iets waarin het bedrijf nog altijd geldt als autoriteit. Datzelfde geldt voor het principe van een zelfsturende organisatie, dat Netvlies in 2012 adopteerde. De platte bedrijfsstructuur zonder managementlagen wordt met veel succes en tevredenheid toegepast. Het levert Netvlies regelmatig uitnodigingen op voor lezingen over heel de wereld en inspireert ook Conclusion Experience om te kijken hoe dit navolging kan krijgen binnen de organisatie van de bedrijfsgroep.

Over 4NG

4NG helpt bedrijven digitaal te groeien en verder te professionaliseren. Binnen gebieden als Design & Technology, Data & Performance en Strategy werkt 4NG voor klanten als WWF, LeasePlan, Buma Stemra en Talpa. 4NG is als groep ontstaan vanuit het in 2002 opgerichte 4net interactive. Naast 4net Interactive maken ook de labels Brainbrothers (sourcing) en Nextfields (strategie & performance), PossibilIT (Dynamic CRM, Salesforce & subscription commerce) Arlanet (Umbraco en Episerver) en nu ook Netvlies onderdeel uit van 4NG. De bedrijvengroep heeft kantoren in Amsterdam, Breda, Wormerveer en Driebergen. Lees meer over 4NG

Over Netvlies

Netvlies is in 1997 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot full service bureau met expertise in strategie, technologie en digital marketing. Op technologisch vlak is het sterk gespecialiseerd in Drupal, WordPress, Symfony en Sylius development en werkt het voor klanten als de Kamer van Koophandel, ASN Bank, Grando Bad & Keukens en Nijntje. Netvlies was in 2010 een van de eerste bureau’s die Scrum omarmde en in 2012 een van de eerste bedrijven in Nederland die geheel zelforganiserend ging werken, zonder managementlagen. Netvlies is gevestigd in Breda en heeft ruim 50 medewerkers in dienst. Het bedrijf staat sinds 2013 ieder jaar opgenomen in de Emerce 100. Lees meer over Netvlies

Klaar om aan de slag te gaan?

We denken graag mee hoe we jou digitaal kunnen laten groeien! Neem je contact met ons op? De deur staat voor je open.

Get in touch